El Silindiri

24-08-2022 12:27
El Silindiri

El Silindiri

El silindiri asfalt karışımlı malzemenin temel malzeme ile kolayca karışmasını ve zemine sabitlenmesini sağlar. Yol ve barajlar başta olmak üzere her türlü inşaat işinde profesyonel kullanım amacı ile tercih edilir.

El Silindiri Özellikleri

El silindiri makinaları diğer büyük iş makinalarından boyutları ile ayrılır. Bu makinalar herhangi bir operatör kabinine gerek olmadan direk dışarıdan kontrol edilmeye müsait şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede büyük kolaylık sağlar. Her türlü iş güvenliği düşünülerek hazırlanan özel tasarımlar sonucu makineler kolay şekilde yönlendirilerek asfalt üzerinde sıkıştırma işlemini gerçekleştirir. El silindiri makinalarının özellikleri şu şekildedir;

·El silindiri makinaları benzin ile çalışır.

·Makinaların motor güçleri Honda Gx270 9 hp’dir.

·El silindiri makinasının yürüme hızı 0-4 km/h olarak ölçülmüştür.

·Çalışma sırasında gösterdiği titreşim frekansı 4200 vpm’dir.

·Makineler 12 ay garantili olarak satışa sunulur. Garanti kapsamında olan her türlü arıza durumunda cihazlarda değişim ve onarım hizmeti verilir.

·Tercihe göre hem tek tamburlu hem de çift tamburlu olarak satın alınabilir.

·Makinanın 2,55 litre hidrolik yağ deposu bulunur.

·60 litre su deposu bulunmaktadır.

·Makinalar üzerinde zaman saati yer alır.

·Makinaların ağırlıkları ortalama olarak 500 kilo gelir.

·Makine üzerinde yağ uyarı sensörü yer alır.

El silindiri makineleri hem benzin hem de dizel ile çalışabilir. Ufak vibrasyonlu iş makinaları grubunda yer alırlar. Üzerinde bulunan vibrasyon motoru sayesinde kolay bir şekilde hareket edebilir. Hareket esnasında zemine yüklü bir baskı kuvveti uygular. İleri geri hareketleri üzerinde bulunan iki adet kol yardımı ile gerçekleşir. Manevra konusunda profesyonel olan makine bu sayede en zorlu yerlerde bile mükemmel bir performans sergiler. Çelik tamburlar sayesinde sıkıştırma işlemi başarı ile gerçekleştirilir. Çelik tamburlar pürüzsüz özel yüzeyleri sayesinde kayma ve topaklanma yapmaz. Böylece asfalt eşit ölçüde ezilerek zemine yapışır. İlk sürüşte belirli ölçüde düzelme gerçekleşen alanlarda ikinci sürüşün ardından istenilen yüzey performansını elde etmek mümkün olur.

El Silindiri Bakımı Nasıl Yapılmalı?

El silindiri makinaları mekanik araçlar olduğu için belirli dönemlerde bakım ve onarım gerektirir. Bu makinaları daha uzun süre kullanabilmek için;

·İlk çalıştırma sonrasında mutlaka makine üzerindeki cıvatalar kontrol edilmelidir. Gevşek cıvata tespit edilmesi halinde bu cıvataların sıkılması hayati önem taşır. Bu sayede uzun süreli kullanım performansı elde etmek mümkün olur.

·Sürekli olarak kullanılacak olan makinalarda her 100 saatte bir mutlaka yağ bakımı ve değişimi yapılmalıdır. Makinanın yağını düzenli olarak değiştirmek motor performansını yükseltmek açısından önem taşır.

·El silindiri her kullanıldığında, iş bitimi ile birlikte mutlaka hava filtresinin değişimi yapılmalıdır. Hava filtresinin düzenli olarak çalışması oluşacak motor arızalarının önüne geçilmesini sağlar. Böylece makine daha rahat çalışır ve daha yüksek performans gösterir.

·Çalışma sonrasında iş makinası durdurulduktan sonra mutlaka tambur kısımları kontrol edilmelidir. Yoğun toprak ve taşlı alanlarda yapılacak çalışma sonrasında makinaların içerisine taş girme ihtimali oldukça yüksektir. Bu taşların her çalışma sonrasında temizlenmesi tamburların zarar görmesini engellemesi açısından önemlidir.

·Makinada çalışmaya bağlı olarak uzun vadede tambur yıpranmaları ve kırılmaları meydana gelebilir. Değiştirilebilir yedek parçalar arasında yer alan tamburlar kullanılamaz hale geldiğinde yenileri ile değiştirilmelidir. Bu sayede makine uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi performans sağlayabilir.

El Silindiri Fiyatları

El silindiri makinaları temel atma çalışmalarında sık tercih edilir. Bunun haricinde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Güçlü motoru sayesinde güç zeminlerde bile istenilen çalışma performansını ortaya koyar. Yedek parça desteği ile satışa sunulan el silindiri makineleri ağırlıklı olarak özel turuncu renk tonu ile kaplanarak piyasaya sürülür. Güvenlik açısından herhangi bir açığı bulunmayan makineler operatörlere kullanım sırasında üst düzey güven verir.

El silindiri fiyatları hakkında detaylı fiyat almak için ürün özelliklerine göz atmanız gerekir. Asfalt makineleri fiyatları makinelerin özelliklerine ve motor güçlerine göre değişiklik göstermektedir. Kullanım açısından herhangi bir farkı bulunmayan makinelerde tambur sayısı da fiyatı doğrudan etkiler. Tek tamburlu makinelere göre çift tamburlu makinelerin fiyatları bir miktar daha yüksektir. Yüksek kaliteli üretimler ile piyasaya sürülen el silindiri makinelerinin özelliklerine göz attıktan sonra makine fiyatları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.