Asfalt Silindiri

24-08-2022 12:36
Asfalt Silindiri

Asfalt Silindiri

Asfalt silindiri makinaları yol yapım çalışmalarında asfaltın zemin üzerine aynı düzlükte serilmesi ve sıkıştırılması amacı ile kullanılır. Ağır iş makinaları sınıfında yer alan asfalt silindir makinaları ile yere dökülen asfalt, zemin üzerinde düzeltilir ve asfalt yapım çalışmaları kısa sürede sonlandırılır.

Asfalt Silindir Modelleri

Operatör yardımı ile kullanılabilen asfalt silindiri makinaları farklı model ve çeşitlere sahiptir. Her biri farklı zamanlarda üretilen bu makinalar özelliklerine göre birbirlerinden ayrılır. Kategoride tercih edebileceğiniz öne çıkan asfalt silindiri makinaları

·Dizel Joistikli Çift Tamburlu Vibrasyonlu Asfalt Silindiri

·Dizel Çift Tamburlu Vibrasyonlu Asfalt Silindiri

·BTS40 Benzinli Çift Tamburlu Vibrasyonlu Asfalt Silindiri

·BTS20 Benzinli Tek Tamburlu Vibrasyonlu Asfalt Silindiri

Şeklindedir. Her iş makinasının özellikleri ve çalışma kuvveti birbirinde n farklı olup farklı performanslarda hizmet göstermektedir.

Temelde amacı asfaltı sıklaştırmak ve düzeltmek olan silindir makinaları ile yollarda pürüzsüz bir çalışma elde edilir. Çalışma esnasında silindir altına giren asfalt taneleri belirli bir ölçüde sıklaşarak yapışır. Üzerinden gelen tonlarca ağırlığa sahip silindir makinası bu ağırlığı ile asfaltı ezer ve düz bir yıl görüntüsü elde eder.

Asfalt Silindir Makinası Özellikleri

·Asfalt silindiri makinaları dizel yakıtlar ile çalışır.

·Makinaların ortalama olarak yürüme hızları 4,2 km/h olarak ölçülmüştür.

·Makinalar neredeyse tek geçişte asfaltı istenilen inceliğe ve düzlüğe kavuşturur.

·Üzerinden ikinci bir geçiş ile pürüzsüz zeminler elde edilmektedir.

·Silindir makinalarının hareketleri ön tamburlar aracılığı ile sağlanır.

·Ön tambur kısmında bulunan sağ ve sol hareket yönleri ile araç kolayca yönlendirilebilir.

·Makinaların tambur çapları 38 cm’dir. Tamburların uzunluğu ise 650 mm’dir.

·Tamburlar yıprandığı durumda gerekli değişim sağlanarak yeni tamburların tedarik edilmesi ile kullanılmaya devam edilebilir.

·Asfalt silindir makinalarının sıkıştırma alanı 2500 m2/saat olarak ölçülmüştür.

·Santrifüj kuvveti 24 kn’dir.

·Silindirin 35 litrelik su deposu bulunur.

·Silindir makinaların çalışma sırasında tırmanma yüzdesi %40 olarak belirlenmiştir.

·Silindir makinaların kontrolleri sağ ve sola gidebilen joistikler yardımı ile gerçekleşir.

·Tercihe göre tek veya çift silindirli olarak tercih edilebilir.

Asfalt Silindir Makinalarının Bakımı

Asfalt silindir makinalarında belirli önemlerde bakım çalışmaları yapmak bu makinaların kullanım ömürlerinin uzamasını sağlar. Basit müdahaleler ile silindir makinalarında yapacağınız birtakım uygulamalar olası arızaların önüne geçebileceği gibi, makinenin daha kolay ve hızlı performans verebilmesi açısından da önem taşır. Asfalt silindir makinalarının bakımını yapmak için;

·Belirli dönemlerde civataların kontrolünü yapın. Gevşeyen vidalar varsa bunları tespit edin ve tekrar yerine sıkın.

·Kullanım sonrasında her 100 saatte bir makinanın motor yağını değiştirin. Motor yağını düzenli olarak değiştirmeniz makinanın motor performansının yükselmesine ive ilk günkü gibi çalışmasına neden olacaktır.

·Makinayı her kullandığınızda, çalışma bitimi sonrası hava filtresini temizleyerek makinayı dinlenmeye bırakın. Böylece hava kanallarında kir ve toz birikmesinin önüne geçebilirsiniz.

·Her kullanım sonrasında makinanın tambur kısmını açın ve buraya dolan taşları temizleyin. Böylece tamburun zedelenmesi ve makinanın aksamlarının uzun yıllar boyunca arızasız çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Asfalt Silindir Makinaları Fiyatları

Asfalt silindir fiyatları makinaların genel özelliklerine göre değişir. Farklı yıllara ait olan üretimler sonucu makinalardaki özellikler birbirinden farklıdır. Asfalt çalışmalarında istenilen performansı üst düzey veren makinalar hava koşullarına karşı koruyucudur. Bu sayede dört mevsim kullanıma uygundur. Ancak asfaltın zemine iyice işlenmesi ve tutması için sıcak havalarda kullanıma daha uygundur. Uzun süreli kullanımlar için hazır olan makine bu saatte yüksek performans gösterir. Asfalt çalışmalarını hızlandıran ve kolaylaştıran makinalar kaldırıma sıfır çalışma özellikleri ile her alana kolayca yanaşabilir. Kollar yardımı ile esnek hareket özelliğine sahiptir ve manevra alanında operatöre büyük rahatlık sağlar. Asfalt silindiri makinalarının modellerini inceledikten sonra makinaların fiyatları hakkında daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Türkiye’de asfalt silindi makinaları uzun yıllardan itibaren kullanılmaktadır. Geçmişi oldukça fazla olan makinalar üst düzey donanımları ile memnuniyet garantisi verir. Çelik silindir tambur üzerinde kullanılan makine, pürüzsüz bir yapıştırma ve asfalt sıkıştırma performansı gösterir. Güvenlik açısından her türlü detay düşünülerek yapılan tasarımlar sonucu silindir makinalarında operatörün ihtiyacı olacak her türlü aparat makine üzerinde yer almaktadır. Tercihe göre vibrasyonlu asfalt silindir modelleri de uzun vadede kullanımlar için garantili koşullarda satın alınabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.