Beton Vibratörü Ne İşe Yarar?

15-04-2022 10:02
Beton Vibratörü Ne İşe Yarar?

Beton Vibratörü

Beton vibratörü, betonun kalıpların iç kısımlarına boşluk kalmadan yerleştirilebilmesi için kullanılan cihazlardır. Bu cihazlar titreşim üreterek işlevlerini yerine getirirler. Özellikle inşaat betonarme alanında son derece önemli bir yeri bulunan cihazlardır. Beton döküldüğü zaman döküm yapılan alanda betonun sağlamlığını tehlikeye atabilecek birçok kabarcık meydana gelir. Bu hava kabarcıklarının giderilmemesi betonun sağlamlık derecesinin ve dayanıklılığının düşük olmasına neden olur.

Fakat beton vibratörleri kullanıldığında beton döküldükten sonra oluşan kabarcıkların tamamen yok olması sağlanır. Titreşim ve sallama sırasında baloncuklar yok olarak betonun tam olarak yerleşmesi sağlanır. Özellikle beton dökme işlemi sırasında beton vibratörü kullanılması çok önerilen bir konu değildir. Ancak sonrasında bu makinelerin oldukça fazla işlevi vardır.

Beton vibratörü yanında çeşitli beton ekipmanlarına da ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu vibratörlerin kullanım alanlarına ve farklı özelliklerine göre çeşitleri de bulunur. Bu nedenle satın alma öncesinde her makinenin özelliklerini detaylı olarak incelemeniz gerekir. Sonrasında da gereksinimlerinize uygun olarak bir tanesine karar verebilirsiniz.

 

Beton Vibratörü Çeşitleri

Beton vibratörü çeşitleri oldukça fazladır. Kullanıcı gereksinimlerine uygun olarak bu makineler farklı özelliklerde tercih edilebilir. İnşaat alanlarında ve yapının durumuna göre herhangi birini seçmeniz mümkün olabilir. Beton vibratörlerinin çeşitleri arasında şunları saymak mümkündür:

·Dahili Vibratör: Bu vibratör türü dalgıç ya da iç vibratör olarak da bilinir. Ucu titreşimli olan bu makineler betona daldırılarak kullanılırlar. Aynı zamanda kullanım alanları da son derece geniş olan makinelerdir.

·Harici Vibratör: Bu makineler dış vibratörler olarak bilinir. Aynı zamanda kalıp vibratör adı da verilir. Bunlar daha çok kalıplara takılarak kullanılırlar. Takılan kalıpların yardımı ile çalışan makinelerdir.

·Vibrasyon Masaları

·Yüzey Vibratörleri: Bunlar da kompraktörler olarak bilinirler. Kendisine göre farklı kullanım alanlarından bahsetmek mümkündür.

İnşaat ve yapı sektöründe beton vibratör çeşitleri büyük bir önem taşımaktadır. Beklentilere yanıt veren bu vibratör türleri her anlamda büyük bir avantaj sağlamaktadır. İşletmelerin birçok açıdan işini kolaylaştıran makineleri mutlaka işin gereksinimlerine en uygun olarak seçmek gerekir.

 

Beton Vibratörü Ne İşe Yarar?

Beton vibratörü inşaat sektöründe kullanılmakla birlikte günümüzde kullanımı mecburi tutulan makinelerdir. Kanunen de kullanılması gereken bu makineler beton döküm işlemlerinin kusursuz bir şekilde yapılmasını sağlar. Beton vibratörleri birçok farklı beton dökme işleminde kullanılabilirler. Bu makinelerin kullanılma nedenleri arasında şunlar sayılabilir:

·Betonlar kalıba döküldükten sonra içinde baloncuklar birikir.

·Bu baloncuklar betonların sağlamlık derecesini azaltır.

·Böyle durumlarda betonların daha sağlam hale gelmesi için titreşim ile baloncukların yok edilmesi sağlanır.

·Eskiden kalıba beton döküldüğünde sürekli olarak karıştırılmaları gerekirdi.

·Bu işlem de hem iç gücü maliyetini artırır hem de betonun sağlıklı olmasında etkili olmazdır.

Ancak beton vibratörü ile hızlı ve kolay şekilde betonların içindeki hava boşluklarının alınması sağlanır. Beton vibratörleri inşaat sektöründe artık mecburi olarak kullanılması gereken makinelerdir. Bu makineler sayesinde bina temelleri artık çok daha sağlam bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle inşaat sektörünün ilerleme göstermesi bu tarz makinelerin gelişmesine bağlı olmaktadır. Her geçen gün daha da gelişme gösteren makineler giderek daha da işlevsel bir hale gelmektedir.

 

Beton Vibratörü Fiyatları

Firmamız beton vibratörü fiyatları konusunda sektördeki en uygun teklifleri sizlere sunmaktadır. Hemen her açıdan en iyi makineleri sizlerle buluşturan firmamız aradığınız en iyi standartları sunmaktadır. Beton vibratörleri kullanım alanlarının genişleme göstermesi ve sağlam bir temel atma işlemi bakımından oldukça işlevseldir. Fiyatları görmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sizlere yeni teknoloji cihazlar sunmaktayız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.