Kompaktör

16-06-2022 10:03
Kompaktör

Kompaktör

Kompaktör makinelerimiz ile sunduğumuz hizmet her geçen gün gelişmekte ve genişlemektedir. Kullanımına sokak ve inşaat sektöründe son derece fazla şekilde ihtiyaç duyulan kompaktörmakine modellerini Betoncular İnşaat Makinaları firması olarak en üst düzey kalitede sizlere sunuyoruz. 1976 yılından bu yana hız kesmeden, ara vermeden ve deneyimlerimize deneyim katarak tüm makinelerimizi müşterilerimize iletmekteyiz. Uygun fiyat politikamız, müşteri memnuniyeti prensibimiz ve özellikle de makinelerin yapısında kullanılan birinci sınıf kalitemiz ile daima Türkiye’nin en büyük yol yapım ve inşaat makinaları imalatçısı olmaya da devam ediyoruz.

Kompaktör Nedir?

Kompaktör makinalar inşaat alanlarında kullanılan ve işleri daha pratik şekle getiren makine türleridir. En çok ihtiyaç duyulan araç ve gereçlerden biri olarak bilinen kompaktör makineler sıkıştırılması gereken ve baskı uygulanması gereken alanlarda kullanılır. Zeminlerde kullanılan;

·Kum,

·Çakıl,

·Toprak,

·Taş,

·Sert malzeme gibi alanların daha düz ve sağlam bir şekle girmesine olanak sağlar.

Bir zemine en düz şekilde döşeme yapılması gerektiğinde zeminin altında kalan topraklı, kumlu ya da çakıllı kısım mutlaka düzleştirilmelidir. Düzleştirme için de çakıl ve kum tanelerinin sıkıştırılması gerekir. En sıkı hale getirmek için bu makinelere ihtiyaç duyulur. Kısacası kompaktörler sıkıştırma makineleri olarak da bilinir. Çöküntü meydana gelmemesi ve özellikle de zeminin düz görünmesi için kullanılırlar.

Kompaktör Ne İşe Yarar?

Genellikle topraklı ya da asfalt dökülecek olan küçük ve büyük çaplı zeminlerin ve yol kaplama alanlarının düz görünmesi amacıyla kompaktör makinelerin kullanımına yer verilir. Kompaktörmakineler kullanıldığı sürece yararları şu şekilde sıralanır;

·Toprağı daha sıkı hale getirir.

·Hem zemin sıkılaştırma öncesinde hem de asfalt sıkılaştırma sonrasında kullanılabilir.

·Ana yapısı sert olan malzemeleri sıkıştırmak için kullanılır.

·Dolgu malzemelerini sıkıştırarak zemine uygun hale getirir.

·Kilit taşı döşemelerinde kullanılabilir.

·Daha uzun ömürlü bir alt yapı oluşturmaya olanak sağlar.

·Zemin malzemeleri arasında oluşan boşlukların giderilmesine yardımcı olur.

·Çöküntülerin önlenmesini sağlar.

·Yük taşıma kapasitesini arttırarak zemini güçlendirir.

·Toprağın aşağıya doğru daha fazla yerleşmesini sağlayarak don zararını önler.

·Kararlı bir zemin yapısı oluşturur.

·Su sızıntılarını, su şişmelerini ve kasılmalarını azaltır.

Bu faydaları sayesinde çok daha güçlü alt yapılar ve yollar oluşturularak uzun ömürlü bir kullanım avantajı ortaya çıkar. Doğal afet durumlarında yollarda çatlama ve benzeri durumların olma ihtimali azalır.

Kompaktör Kullanım Alanları Nelerdir?

Kompaktör makineler genellikle inşaat sektöründe ve yol yapım çalışmalarında kullanılır. Asfalt yamamak, kanal uygulamaları, doğalgaz döşemeleri, su borusu döşemeleri, karayolları tamiratları ve toprak sıkıştırma işlemlerinde kullanılır. Yol yapım ve asfalt çalışmalarında kompaktör makinelerin kullanımı daha sağlıklı ve kaliteli işler yapılmasına olanak sağlar. Motorlu ve gürültülü şekilde zıplayarak basınç uygulayan bu makineler oldukça güçlü bir yapıya sahiptir.

Kompaktör Çeşitleri Nelerdir?

Kompaktör modelleri iki farklı kategori altında incelenir.

1. Tek Yönlü Kompaktör Makineler

a.Benzinli,

b.Su depolu,

c.Dizel,

d.Yuvarlak tabla,

e.Silindir

2. Hidrolik Çift Yönlü Kompaktör Makineler

a.Benzinli hidrolik,

b.İleri geri,

c.Dizel olmak üzere ayrılır.

Tüm makine modellerinde farklı özellikler ve nitelikler karşınıza çıkar. Kullanım alanına ve amacına bağlı olarak en uygun makineyi Betoncular İnşaat Makineleri firmamızdan temin edebilirsiniz. Güvenli ödeme yapabileceğiniz, makinelerin tüm detaylı özelliklerini ve görsellerini yakından inceleyebileceğiniz bir kalitede imkân sunmaktayız.

Kompaktör Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kompaktör kullanımı oldukça önemli bir eylemdir. İnşaat sahasında ve yol yapım çalışmalarında bu makineleri kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar mevcuttur. Bu noktalar;

·Öncelikle hangi kompaktörün kullanım sahasına uygun olduğuna karar vermektir.

·Çökme riskini ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan bu makinelerde kuvvet ve motor seçimi önemlidir.

·Sıkıştırılmak istenen arazinin yapısına uygun kompaktörler seçilmeli ve kuvvet bu yönde kullanılmalıdır.

·Makine çalışmaya başladığı andan itibaren kullanıcı operatör vibrasyonu kendi gücüne göre ayarlamalıdır.

·İş güvenliğine uygun şekilde kullanılmalıdır.

·Baret, iş eldiveni ve ses desibelini ayarlayacak olan bir kulaklık takılmalıdır.

·Çelik burun ve tabanlı ayakkabı giyilerek oluşabilecek fiziksel hasar en az seviyeye indirgenmelidir.

Bu tür önlemler alınarak ve dikkat edilmesi gereken tüm noktalara dikkat edilerek kullanıldığında kompaktörlerden herhangi bir sorun meydana gelmez.

Kompaktör Fiyatları

Betoncular İnşaat Makinaları firması olarak tüm makine fiyatlarımızda olduğu gibi Kompaktör fiyatlarımızda da en uygun seviyeleri sizlere sunmaktayız. Fiyat farklılıkları makinelerin modellerine, ağırlık sınıfına, teknik özelliklerine, kullanım alanlarına, kuvvet hesaplarına bağlı olarak meydana gelebilir. Fiyat artışı makinelerin daha kaliteli ve uluslararası standart düzeye uygun olduğunu kanıtlar nitelik taşır. Tüm modelleri Betoncular firmamızın online adresinde görselleriyle ve detaylarıyla birlikte bulabilir, işiniz için en uygun olanları temin edebilirsiniz. Kullanım esnasında sorun yaşamamak ve kuvvetine, motor gücüne ve modeline bağlı olarak en doğru makineyi seçmek için tüm teknik ve mekanik özelliklerine de göz atabilirsiniz. Detaylı açıklamalar ve son model makinelerimiz kategorisine göre online rafta yerini almaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.