Kompaktör Nedir ?

12-01-2022 15:52
Kompaktör Nedir ?
Kompaktör Nedir?
Kompaktör, toprak ve asfalt gibi yol kaplama malzemelerinin sıkıştırılması için kullanılan bir makinedir. Titreşim ve basınç oluşturarak malzemelerin sıkışmasını sağlayan kompaktör son derece gerekli ve kullanışlı bir makinedir. 
Kompaktörlerin temel çalışma prensibi titreşim ile kuvvet uygulamaktır. Bu doğrultuda yüzeyde sıkıştırılması gereken kum, taş, çakıl gibi malzemelere tabla ya da çeşitli plakalar aracılığı ile titreşimli kuvvet uygular. Bu işlem sonrasında zemin, uygulama için hazır hale gelmektedir. Günümüzde birbirinden farklı plaka ve tabla ölçülerine sahip olan kompaktörler bulunmaktadır. Bu iş makineleri dizel ya da benzinli yakıt sistemi ile çalışabilmektedir. 
Kompaktör Çeşitleri
Yukarıda da bahsedildiği gibi dizel ya da benzinli yakıt sistemine sahip olan kompaktör çeşitleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra elektrikli kompaktörlerin de varlığından söz edebiliriz. Benzinli kompatör, dizen ve elektrikli kompaktör seçimi sırasında makinenin sahip olduğu vibrasyon kuvvetine önem verilmelidir. Bunun yanı sıra tablaların ölçülerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Bahsedilen kompaktör çeşitlerinin yanı sıra farklı ürünlerde bulunmaktadır. Söz konusu kompatör çeşitlerinden aşağıdaki gibi bahsedebiliriz. 
Tokmak zıp zıp
Tablalı
Asfalt sıkıştırma makinesi
İleri hareketli kompaktör
Vibrasyonlu silindir
Geri ve ileri hareketli kompaktör
Beton sıkıştırma makinesi
Profesyonel Kompaktör Ürünleri
Son derece profesyonel ve kaliteli bir şekilde üretilerek sizler için satışa sunulan bu ürünleri inceleyerek kendiniz için en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Fiyatları da detaylı bir şekilde inceleyip detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.